Blog 28-05-2018
Het lekkere weer is er, dus we gaan lekker in de zon liggen om bruin te worden. Maar wat veel mensen niet weten is doordat de zon jouw huid raakt en er vervolgens verschillende processen gebeuren in de huid. In dit artikel vertellen we jou alles over de werking van de zon op de huid.
Ultraviolette straling:
De straling die in het dagelijks leven de meeste gevolgen heeft, is de ultraviolette straling. Dit is net als de infrarode straling niet zichtbaar voor het menselijk oog. Infrarode straling kun je wel voelen: het is de warmte die je voelt wanneer je je lichaam aan de zon blootstelt. Ook andere warmtebronnen zoals een open haard of straalkachel zenden infrarode straling uit. Ultraviolette straling kun je noch zien, noch voelen. Dit maakt deze stralingssoort zo verraderlijk. Een dag nadat je te veel ultraviolette straling hebt gehad, zie en voel je de gevolgen. De huid wordt dan rood en voelt branderig aan, een verschijnsel dat we kennen als zonnebrand. Wat veroorzaakt ultraviolette straling nog meer, dat leest u hieronder;
Ultraviolette straling veroorzaakt huidveroudering:
Weten waarom? Vergelijk je huid maar met een elastiekje. Leg deze maar eens een paar dagen in de zon, het maakt geen verschil of het elastiekje achter het raam ligt of gewoon vol in de zon. Laat hem een paar dagen liggen en rek hem maar eens uit, je zult dan zien dat het elastiekje niet meer elastisch is of zelfs helemaal uit elkaar brokkelt. Zonlicht beschadigt de elastische vezels in je huid, op lange termijn gaat de elasticiteit van de huid achteruit en zo ontstaan er rimpels. Dit wil je natuurlijk voorkomen… Bescherm je daarom zo goed mogelijk tegen zonlicht! Verzorg je huid met goede crèmes. Zon en warmte droogt de huid uit, gebruik daarom (vooral in de zomer) een luchtige vochtherstellende crème. Breng dit natuurlijk wel met regelmaat aan want anders heeft het nog geen nut..
Ultraviolette straling veroorzaakt zonneallergie:
Veel mensen kunnen niet tegen zonnestralen. Zodra de zon op de huid schijnt krijgen ze een jeukende huiduitslag die eruitziet als rode vlekken of bulten met soms blaarvorming. Mensen met zonneallergie dienen zich levenslang goed te beschermen tegen de zon.
Huidkanker:
Wanneer de huid vaker in het leven verbrand is of wanneer de huid langdurig blootgesteld is aan zonlicht is de kans vergroot dat er voorstadia van huidkanker ontstaat. Huidkanker is de laatste jaren wereldwijd explosief toegenomen bij mensen met een blanke huid. In Nederland worden er per jaar zo’n 55.000 nieuwe gevallen van huidkankers vastgesteld…
Wie lopen er extra risico op het krijgen van een huidkanker ?
Hoewel huidkanker in theorie bij alle mensen kunnen optreden zijn er een aantal risicogroepen bekend die een extra risico hierop hebben.
– Mensen met een blanke huid. Deze mensen hebben minder pigment en verbranden daardoor eerder in de zon. Zij hebben meer risico op het oplopen van een huidkanker dan mensen met een donkere huid
– Erfelijkheid. Huidkanker komt vaak voor in families. Dit komt niet alleen omdat de gevoeligheid wordt overgedragen, maar ook andere factoren zoals de huidtype en leefstijl.
– Leeftijd. Huidkanker komt vaker voor bij oudere mensen omdat ze meestal meer zonnestralen op hun huid hebben gehad.
– Afweersysteem. Mensen met een verlaagde afweersysteem lopen een verhoogd risico op het verkrijgen van een huidkanker omdat hun afweer niet of verminderd in staat is om (zon) beschadigde opperhuidcellen te herkennen en te herstellen.
“Drink altijd voldoende water. De zon droogt de huid enorm uit. Smeer na elke douchebeurt een (aftersun)lotion. Omdat je de huid en het lichaam beter hydrateert zal je huid minder snel verbranden en beschadigen en de huid kleurt mooier egaal bruin, en gebruik een zonnecrème met een minimale SPF 30”.
Blog 14-05-2018
Het lekkere weer komt er weer aan, en dat betekend korte kleren!!
Maar ben jij het nou ook zo beu om elke dag je lichaamshaar te moeten scheren zodat je in korte kleren kunt lopen?
Lees dan hieronder de 10 redenen waarom harsen veel fijner is dan scheren.
Reden 1: Lichaamshaar blijft lang(er) weg. Deze reden geeft voor veel mensen de doorslag om over te stappen op het harsen, want het blijft door harsen gewoon langer weg. Zeg maar doei tegen alle stoppels, want die zie je minimaal 3 weken niet meer terug!! Hoe fijn is dit zeg, 3 weken jezelf niet bezighouden met je lichaamshaar. Per keer dat je het laat harsen, blijven de haren langer weg. Dus na een tijd ben je minimaal een maand lang haar vrij, wie wilt dit nou niet..
Reden 2: Lichaamshaar komt dunner terug. Dit komt omdat je met scheren de haar op het dikste punt afscheert en dus zo dikker doorgroeit. Met het harsen verwijder je de hele haar incl. het haarzakje, waardoor de haar weer van duns af aan begint te groeien. Doordat de haren weer dun terugkomen, voelt het door de dikke stoppels niet alsof je een egel aan het aaien bent als je over je benen gaat.
Reden 3: Harsen word voor je gedaan. Dus jij kunt gaan liggen en het werk word voor je gedaan! Nou vindt niet iedereen harsen even fijn aanvoelen, het is niet perse een pamper moment.
Reden 4: De haren worden minder. Je hebt bij reden 1 al kunnen lezen dat je lichaamshaar langer wegblijft, maar het word ook nog eens minder. Word de haargroei nou echt minder? Jazeker wel, maar dan moet je wel zelf meewerken. Het is bewezen dat de haargroei op lange termijn minder word. Maar ga je tussendoor scheren dan ben je weer terug bij af.. Dit komt omdat de haar dan op zijn dikste punt word afgeschoren, en gaat vanuit daar weer verder groeien. Dus de haargroei word echt minder als je het alleen blijft harsen.
Reden 5: Harsen gebeurt snel. Oké Oke scheren is in 5 minuten gedaan, maar dan heb je de volgende dag al weer stoppels op je benen. Harsen is in 20 minuten gedaan en dan bent u minimaal 3 weken haar vrij. Ik zou wel weten wat ik kies… want tijd is kostbaar, of niet?
Reden 6: Rode bultjes? Die zijn verleden tijd joh.. Hebben jullie ook zo een last van rode bultjes door het scheren? Vooral de bikini lijn hebben de meeste mensen over het algemeen veel rode bultjes. Na het harsen is de huid misschien hooguit rood en geïrriteerd, maar dat is meestal na een uur verdwenen. Dat betekend dat je ook gewoon je bikini aan kan trekken zonder je zorgen te maken over die rode bultjes!
Reden 7: Je hebt geen last meer van een droge of jeukende huid. Iedereen heeft wel eens droog geschoren.. Dan moet je snel weg en zie je toch een paar haartjes zitten, en haal je die nog even droog weg. Tja het gevolg is dat je huid aanvoelt als schuurpapier, en dat het gaat jeuken. Daarom moet je altijd gebruik maken van een scheergel, waarna je huid nog droog aan kan voelen. Bij harsen heb je hier helemaal geen last van!
Reden 8: Van harsen krijg je een heerlijke zachte huid. Maar hoe kan het nou dat je huid zacht word door harsen? Dit komt omdat de hars niet alleen de haren incl. het haarzakje eruit trekken, maar de hars verwijdert ook alle dode huidcellen. Ook voelt de huid zachter aan doordat er geen dikke stoppels meer terugkomen, dit geeft al een zachter gevoel!
Reden 9: Harsen is heel erg hygiënisch. Harsen is een van de meest hygiënische ontharingsmanieren. In onze salon maken wij niet gebruik van dubbel dippen en gebruiken elke keer een nieuwe strip!! Per klant maken wij gebruik van een nieuwe haarsspatel, de oude gooien wij altijd weg. Bij de benen en armen gebruiken wij rollers om te harsen, ook deze vervangen wij na elke harsbehandeling. Zo is de kans op ontstekingen heel erg klein.
Reden 10: Harsen is niet chemisch. Er worden steeds nieuwe soorten hars ontwikkeld, en tegenwoordig word de hars zo gemaakt dat het niet meer chemisch is. Dit is natuurlijk fijn als je van natuurlijke producten houdt, en als je last hebt van een gevoelige huid. Wil jij je laten waxen bij schoonheidssalon Beauty By Jessica, dat kan! Ook wij maken gebruik van natuurlijke hars..
Laat jij je al harsen, of ben je net door dit bericht pas om..
Je kan ons altijd contacten voor een harsbehandeling!